W wydarzeniu uczestniczyły winiarnie Lubelszczyzny, Podkarpacia oraz Mazowsza, które zaprezentowały swoje stoiska promocyjne, na których można było degustować oraz kupić pozytywnie ocenione wina z całej Polski. W wydarzeniu wzięło udział 13 winnic, które łącznie miały do zaoferowania 47 gatunków wina. Wśród oferowanych znalazło się aż 14 win wyróżnionych w ogólnopolskich konkursach. 7 winnic było z Lubelszczyzny, 4 z Podkarpacia oraz 1 z Mazowsza. Oprócz stanowisk z winami nie zabrakło również innych, tematycznie powiązanych. Mieliśmy jednego wystawce z ekologicznymi serami, który przyjechał do nas aż z Podkarpacia. Bardzo ciekawym elementem była kuchnia z daniami regionalnymi, z których słynie Janowiec. Rodzaje dań zostały przygotowane tak aby można było skosztować każdego dopasowanego indywidualnie do wina białego, czerwonego, wytrawnego oraz półsłodkiego. W ten sposób w części gastronomicznej znalazły się stoiska z zupą z suma, gulaszem z baraniny, ciastem drożdżowym ze śliwkami oraz kruszonka zrobioną na białym winie. Specjałem i oryginalnością był „janowiecki street food” gdzie można było kupić hot doga z kiełbaską z baraniny.